Vacature AIOS & ANIOS Amsterdam UMC

Vacatures – ANIOS chirurgie – Amsterdam UMC

Als ANIOS Chirurgie ben je verantwoordelijk voor patiëntenzorg in een grote academische chirurgische praktijk. Je bent werkzaam op de verpleegafdelingen, SEH, poli en (poliklinische) operatiekamer.

Vacatures – ANIOS Verloskunde, Gynaecologie en Oncologie – Amsterdam UMC

Als ANIOS Verloskunde en Gynaecologie krijg je de kans om je bezig te houden met een gevarieerd takenpakket, waarin verloskunde en gynaecologie elkaar afwisselen. Als ANIOS op de gynaecologische oncologie ga je je met name bezig houden met zorg die gericht is op patiënten met alle soorten gynaecologische maligniteiten, waaronder baarmoederhalskanker.

Vacatures – ANIOS cardiologie – Amsterdam UMC

Als ANIOS Cardiologie ben je klinisch werkzaam op onze afdeling. Je hebt veel contact met onze patiënten én hun naasten en hebt nauw contact met de subafdelingen beeldvorming, interventie, congenitale cardiologie en elektrofysiologie. Je werkzaamheden liggen binnen de cardiologische verpleegafdelingen, CCU & Eerste Hart Hulp en op de dagbehandeling. Als ANIOS Cardiologie zie je veel  verschillende ziektebeelden bij een hele diverse patiëntengroep.

Vacatures – Anios Cardiothoracale Chirurgie – Amsterdam UMC

Als ANIOS Cardiothoracale Chirurgie beweeg je op álle vlakken die het Amsterdam UMC te bieden heeft. Je maakt doorlopend kennis met nieuwe facetten van de vakgebieden Hartchirurgie, Longchirurgie en aanverwante specialismen. Je verleent chirurgische assistentie bij operaties, je voert kleine chirurgische verrichtingen uit en verleent medische zorg aan (poli)klinische patiënten binnen de afdeling  Cardiothoracale Chirurgie. Daarnaast is het mogelijk om wetenschappelijk onderzoek te doen. Dit maakt werken als ANIOS bij ons dynamisch, afwisselend en biedt het jou de mogelijkheid om jezelf breed te ontwikkelen. De ervaring leert dat deze functie een goede basis is voor een specialistische opleiding en perspectief biedt op een opleidingsplaats.

Vacatures – ANIOS Psychiatrie – Amsterdam UMC

Deze functie is bij uitstek geschikt voor artsen met enige ervaring in de psychiatrie die ambities hebben om binnen een academische omgeving te werken. Het biedt de  mogelijkheid voor klinische en theoretische verdieping van het vak. Daarnaast is het een goede plek om ervaring op te doen in het diagnosticeren en behandelen van patiënten met acute en/of derdelijns psychiatrische problematiek en te werken in een multidisciplinair team.

Vacatures – ANIOS cardiologie – Amsterdam UMC

Binnen het Hartcentrum van het Amsterdam UMC ben je werkzaam op verschillende afdelingen, zoals de Eerste Harthulp (EHH), Cardiac Care Unit (CCU) en de verpleegafdeling. Afhankelijk van jouw eerdere ervaringen en eigen doelstellingen kunnen we een gepersonaliseerd rooster voor je creëren. Deze functie geeft je een brede basis aan kennis en ervaring, wat een goede start is voor je toekomstige carrière in welk vakgebied dan ook (cardiologie, anesthesie, sportarts, huisarts, etc.).

Vacatures – AIOS Klinische Genetica – Amsterdam UMC

Als arts in opleiding tot specialist (AIOS) word jij in vier jaar opgeleid tot klinisch geneticus. Als klinisch geneticus stel je (syndroom)diagnoses op basis van anamnese, lichamelijk onderzoek en aanvullend onderzoek. Je geeft informatie aan patiënten en/ of familieleden over de genetische bijdrage aan klachten of verschijnselen bij iemand zelf of in de familie. Je stelt de indicatie voor DNA diagnostiek en bespreekt de voor-en nadelen van het verrichten van DNA diagnostiek, interpreteert uitslagen van genetische diagnostiek en begeleidt mensen met een (mogelijk) erfelijke aandoening. Als AIOS klinische genetica werk je op de polikliniek klinische genetica. Onze poliklinische zorg is onderverdeeld in verschillende aandachtsgebieden: Aanleg & Ontwikkeling, Cardio-, Neuro- en Oncogenetica. In de eerste fase van de opleiding werk je afwisselend in deze deelgebieden, onder supervisie van klinisch genetici. Daarnaast volg je een stage genoomdiagnostiek. In de tweede fase van de opleiding volg je een verdiepings- en profileringsstage in Nederland of buitenland. Je volgt landelijk en lokaal onderwijs, verzorgd door de enthousiaste opleidersgroep van klinisch genetici en gastsprekers.

Vacatures – AIOS Anesthesiologie – Amsterdam UMC

Tijdens de opleiding krijg je met alle facetten van het werk van de anesthesioloog te maken. Voor de perifere stage hebben we een samenwerkingsverband met regionale opleidingsziekenhuizen. Naast je activiteiten op de operatiekamers werk je ook op de polikliniek anesthesiologie, waar pijnbestrijding en preoperatieve consulten plaatsvinden. Tevens ben je betrokken bij de opvang en behandeling van patiënten op de intensive care en op de spoedeisende hulp.

Vacatures – AIOS Orthopedisch Chirurg – Amsterdam UMC

In 2024 hebben wij een aantal opleidingsplekken beschikbaar voor de opleiding tot Orthopedisch Chirurg binnen het cluster Amsterdam UMC. Als AIOS Orthopedie behandel je patiënten met een probleem aan het steun- en bewegingsapparaat en verricht je operaties. Tegelijkertijd volg je de opleiding tot Orthopedisch Chirurg en leer je alles over dit vakgebied.