Aanmelden Herfst Commissie

KLIK HIER OM JE AAN TE MELDEN. DIT KAN TOT EN MET 10 SEPTEMBER.

De MFAS telt, met grote trots, 16 herfstcommissies en 3 lentecommissies. Deze commissies worden elk jaar opnieuw gevormd, in respectievelijk de herfst en lente periodes. Van 21 augustus tot 10 september is de inschrijving voor de herfstcommissies open!

Een commissie organiseert activiteiten voor leden van de MFAS. Dit kan variëren tussen een feest, onderwijs activiteit of een reis naar het buitenland. Elke commissie doet iets heel anders en samen zorgen ze ervoor dat de MFAS leuk en actief blijft.

Naast het organiseren van super leuke activiteiten wordt een commissie ook een nieuwe vriendengroep binnen je studie en kunnen jullie gezamenlijk zien hoe mensen genieten van wat jullie hebben neergezet.

Hierbij nog een korte uitleg van elke herfstcommissie;

Activiteitencommissie:

De Activiteitencommissie organiseert, zoals de naam het al een beetje zegt, activiteiten. Dit kan een kroegentocht zijn, maar ook iets cultureels of sportiefs, zoals windsurfen. Bij deze commissie kan je zeker je creativiteit los laten en de leukste activiteiten bedenken.

Almanakcommissie:

De Almanak is hét jaarboek waarin je leuke verhalen, gebeurtenissen, foto’s, leden & nog veel meer kunt lezen en zien. De Almanakcommissie is dan ook echt de perfecte commissie voor creatievelingen. Je bent namelijk helemaal vrij om je eigen boek te maken. Hoe tof is dat om straks in handen te hebben en bij ieder lid op de boekenplank te staan.

Buitenlandse reiscommissie:

Ook wel BuReCo genoemd, deze commissie organiseert een reis naar het buitenland. Deze vindt gewoonlijk plaats in de studievrije week van de UvA in mei. Voorgaande jaren is de MFAS onder andere naar; Praag, Budapest en Lissabon gegaan. Houd jij van reizen, avontuur of het ontdekken van nieuwe culturen? Dan is BuReCo een commissie die dit allemaal te bieden heeft.

Congresdagcommissie:

Organiseert natuurlijk de Congresdag, een dag waarbij de MFAS haar leden uitnodigt om te luisteren naar interessante sprekers en het bijwonen van leerzame workshops. Deze dag staat in het teken van dingen leren die niet in het gewone curriculum van de geneeskunde bachelor voorkomen. Ook in deze commissie hebben de leden veel vrijheid in het vormgeven van deze dag.

Diescommissie:

De Diescommissie organiseert de Diesweek. De Dies Natalis is de Geboortedag van de MFAS. Dit is een week waarin we de verjaardag van de MFAS vieren, die op 19 mei 1896 gevormd is. Dit is een week vol feest en gezelligheid waarbij er elke dag wat wordt georganiseerd, dus je creativiteit kan er helemaal op los.

Emphasisredactie:

De Emphasis is het faculteitsblad van het AMC, het blad komt vier keer per jaar op het matje van alle MFAS-leden. Het blad staat vol met informatie over onderwijskundige ontwikkelingen aan AMC-UvA, de activiteiten van de MFAS en natuurlijk veel leuke en interessante artikelen. Daarnaast dragen ook artsen, professoren en oud hoofdredacteuren hun steentje bij door elk nummer weer wat nieuws te schrijven over onderwijs, geschiedenis en geneeskunde.

Deze commissie komt zeker niet tekort aan creativiteit en schrijf- en lees plezier.

Epsteinbarcommissie: 

De MFAS zou niet de MFAS zijn zonder ons aller Epsteinbar. Deze bar is elke donderdag van 16:30 tot 22:30 open om de commissie staat klaar om een lekker drankje in te schenken aan de hardwerkende studenten.

Feestcommissie

De MFAS zou de MFAS niet zijn zonder haar feesten. Boek samen met je commissie de ziekste clubs van Amsterdam af om voor een onvergetelijke avond te zorgen en alles op zijn kop te zetten.

Galacommissie

Eén keer per jaar is het zo ver! GALA. De avond waarop iedereen tot inde puntjes is opgedoft. Een avond vol met dansjes, galadates, outfitjes en natuurlijk je vrienden! Gala is als het mooiste feest van het jaar, een zeker hoogtepunt waar je als commissie trots op kunt zijn.

Introductieweekcommissie 

De introductieweek is by far de leukste week van de zomer en die mag je samen met je commissie gaan neerzetten. Alle nieuwe eerstejaars krijgen tijdens deze week een kijkje in het leven van een geneeskunde student en wat de MFAS te bieden heeft. Wil jij samen met zeven andere commissieleden verantwoordelijk zijn voor de invulling en leiden van deze geweldige week, dan is de Introductieweekcommissie zeker iets voor jou!

Jaarvertegenwoordiging 

De jaarvertegenwoordiging is een leerzame en interessante commissie. Als JVT vertegenwoordig je jouw jaar, er is dus één JVT per jaarlaag. Mensen komen naar jou toe als ze iets te melden hebben over het onderwijs, de vakken, docenten, etc… Daarnaast ben je heel belangrijk voor de opleiding en leer je allerlei mensen binnen het onderwijs beter kennen. Met jouw mening en ideeën samen met alles wat je hoort van je medestudenten kun jij het onderwijs verbeteren voor de aankomende jaren!

Liftweekendcommissie

Houd jij van actie, avontuur en roadtrippen? Dan is deze commissie echt iets voor jou! Tijdens het liftweekend gaan duo’s tegen elkaar racen om als eerste aan te komen op een bestemming, dit door natuurlijk te liften. Eenmaal aangekomen wordt er een weekend lang gefeest en genoten in een nieuwe stad.

Onderwijscommissie

Wil jij iets leerzaams en interactiefs organiseren voor MFAS leden? Dan is deze commissie zeker voor jou. De onderwijscommissie brengt ons interessante activiteiten waar we altijd slimmer uit komen.

Ouderdagcommissie

Vragen je ouders zich ook altijd af wat jij nou precies leert tijdens je studie geneeskunde? Geef ze dan een kijkje in de geneeskunde tijdens de ouderdag. Ouders komen dan naar het AMC om de dag van een student te beleven. Als commissie organiseer je deze dag natuurlijk en bepaal jij wat ze gaan meemaken.

Sportcommissie

Ben jij een sportief persoon en houd je van gezelligheid, dan is de Spoco zeker iets voor jou! Samen met je commissie organiseer je niet alleen super leuke sportactiviteiten maar doe je ook mee aan de Batavierenrace, het grootste studentenevenement van de Benelux. Bij deze race leg je in 25 etappes 175 km te voet af.