ASVA

Als lid van ASVA kunnen we er samen voor zorgen dat iedere student in Amsterdam voorzien is van goede faciliteiten en kwalitatief onderwijs, want dat is hard nodig.

Het kamertekort in Amsterdam is meer dan 10.000 en de kwaliteit van ons onderwijs wordt steeds meer uitgehold. De ASVA studentenunie is voortgekomen uit het studentenverzet in de Tweede Wereldoorlog en is dan ook al 65 jaar de belangenbehartiger van studenten van de Universiteit en Hogeschool van Amsterdam.  Er zijn op dit moment ongeveer zestig UvA- en HvA-studenten die zich actief bij ASVA inzetten voor hun medestudenten.

Om jouw studententijd zo flexibel mogelijk te laten verlopen, lobbyt ASVA bij de UvA en HvA, de gemeente Amsterdam en de landelijke politiek op het gebied van onderwijs en studentenvoorzieningen. Zo heeft ASVA ervoor gezorgd dat de politiek eindelijk werk maakt van het tekort aan studentenkamers. Ook organiseren we congressen en debatten om studenten

belangen aan het licht te brengen. Daarnaast heeft ASVA een eigen onderzoeksbureau om meer inzicht te krijgen in studentgerelateerde onderwerpen en zorgen we ervoor dat het studentenbelang goed gehoord wordt in de media. Tenslotte biedt ASVA steun aan studie- en studentenverenigingen, bijvoorbeeld door het organiseren van trainingen.

Als lid van de MFAS krijg je €5,- korting op het ASVA lidmaatschap. Je kan je hier inschrijven: https://www.asva.nl/lidworden.