Goede doelen

De MFAS zet zich in voor verschillende goede doelen. Zo organiseert de MFAS elk jaar een loterij, waarbij de volledige winst naar stichting Steun Emma gaat. Twee jaar geleden werd een recordbedrag opgehaald van 1320 euro! Ook kiest het nieuwe Bestuur van de vereniging elk jaar een nieuw goed doel om geld op te halen gedurende het jaar. Geld wordt dan verzameld voor het goede doel door bijvoorbeeld het verkopen van tosti’s in de MFAS-kamer en het motiveren van externe tappers en boekenservicedraaiers om hun vrijwilligersbijdrage te doneren. Dit jaar is het 127ste Bestuur geld aan het inzamelen voor Fitkids. De MFAS staat altijd open voor samenwerking met meer goede doelen. Voor meer informatie over de goede doelen zie hieronder.

Fitkids

Fitkids is een fitness- en oefenprogramma opgezet door Stichting Fitkids voor kinderen van zes tot achttien jaar met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening. De kinderen trainen en bewegen gedurende een half jaar tot een jaar onder begeleiding van een (kinder)fysiotherapeut.
 
In een Fitkids-uur wordt er zowel individueel op fitnessapparatuur, als in groepsverband getraind. In groepsverband worden allerlei soorten sport en spel gedaan.
 
In Fitkids ontdekken de kinderen dat bewegen leuk en goed voor je is. Voor ieder kind worden er individuele doelen gesteld, waarbij er gewerkt wordt aan de verbetering van de fysieke en mentale conditie. Het uiteindelijke doel is de doorstroom naar een sportclub.