Buitenlandse Reis 2017-2018

Ook dit jaar ging de MFAS met een groep naar een mooie bestemming. Het programma van dit jaar: Warschau en Minsk!
Tien gezellige dagen met een goed gevuld programma. Zo hebben we het beroemde Polin Museum bezocht in Warschau. Dit joods historisch museum gaf een interessant beeld over de joodse geschiedenis in Europa. De volgende dag stond in het teken van een donkere periode uit die joodse geschiedenis: de Holocaust. We bezochten die dag het vernietigingskamp Treblinka. Onder leiding van een gids kregen wij eerst een tour door Warschau en gingen daarna naar de plek waar in 1942 en 1943 ongeveer 900.000 mensen zijn vermoord. Deze indrukwekkende dagtrip zal ons allemaal nog lang bij blijven. Er was natuurlijk ook ruimte voor ontspannende activiteiten. Zo hadden we een kroegentocht, een pubquiz en werd er genoten van het nachtleven.
Na zes dagen in de Poolse hoofdstad was het tijd voor de busreis naar Minsk, Wit-Rusland. In tegenstelling tot wat in Polen werd beweert, was Minsk een bruisende stad! Met een leuk uitgaansleven, een prachtige kunstmuseum en een museum over de ‘Great Patriotic War’ was er genoeg te doen. Na Minsk was het tijd voor de weg terug naar Warschau en Amsterdam. Met op het laatst nog een spannende grensovergang en bijna geen plek op onze vlucht, was er voor de commissie en de deelnemers toch nog even stress, maar uiteindelijk kwam alles goed.
Het was een hele beleving en een bijzondere reis en dit hadden we niet willen missen!